תערובת שניצלים פלוס

שניצל הוא מאכל אהוב על הרבה אנשים. אולם אכילת שניצל רגיל, אפילו בייתי, עם ציפוי המכיל פירורי לחם ו/או קמח אינה מתאימה לאנשים הנמנעים מגלוטן מבחירה או מכורח. 

תערובות נטולות גלוטן למיניהן עשויות להכיל חומרים מעובדים רבים שאינם מתאימים לאנשים שונים.

לכן יצרתי תערובת המבוססת על קמח הטייגר נאטס בה ניתן לעשות שימוש בהכנת שניצלים, קציצות מטוגנות, דגים, כרובית וירקות מטוגנים ועוד.

תערובת זו מתאימה בהחלט לנמנעים מגלוטן משלל סיבות.

אפשר לגוון בתבלינים לפי הטעם, ההעדפה וההכרח התזונתי וליצור תערובות שונות לצרכים השונים.

חומרים

  • כוס קמח אגוז נמרי
  • 2 כפות מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית אבקת שום (אפשר יותר)
  • 1/2 כפית פפריקה מעושנת

*** לעוקבים אחרי הפרוטוקול האוטואימוני AIP אפשר להחליף פלפל ופפריקה בעשבי תיבול למיניהם

אופן ההכנה

מערבבים ידנית את כל החומרים יחדיו ושומרים בכלי סגור במקרר למשך כמה ימים



כדי להכין שניצלים המשקיענים ישרו את פיסות חזה העוף במשרה (מרינדה) כמה שעות קודם לכן.
מנסיון, אפשר לוותר על השלב הזה, אם כי הוא בהחלט מוסיף לטעם ולעסיסיות של השניצלים.

בזמן טיגון השניצלים מניחים את תערובת הטייגרנאטס המתובלת בצלחת חצי עמוקה.

בצלחת מקבילה מניחים 2 ביצים מקושקשות מתובלות במלח, פלפל ובתבלינים שאהובים עליכם בהכנת שניצלים.

מחממים מחבת עם 1-2 כפות שמן קוקוס.

טובלים את השניצלים בצלחת הביצה ומעבירים לטבילה משני הצדדים לצלחת תערובת הטייגרנאטס.

מכניסים את השניצלים למחבת כשהשמן מתחמם ומטגנים כמה דקות מכל צד, עד שהשניצלים מוכנים

עושים כך עד שנגמרת ערימת השניצלים המיועדת

אפשר לאכול את השניצלים כשהם חמים ואפשר לשמור במקרר ואף להקפיא למועד מאוחר יותר

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *