מאפינס בננה – שוקולד צ׳יפס

מאפינס טעימים וקלים להכנה.

יכולים להיות קינוח נפלא, מתאימים לילדים, לנמנעים מגלוטן, לפליאו.

אפשר לאכול עם חמאה או גבינת שמנת.

אפשר לשחק עם כמות הממתיק לפי הטעם.

אפשר גם להחליף את השוקולד צ’יפס בחמוציות/ צימוקים/ אגוזים ועוד.
אפשר להחליף את הבננה בכוס דלעת מבושלת מעוכה, בתפוחים מגורדים ועוד.

חומרים

  • 3 בננות בשלות
  • 2 ביצים
  • כפית תמצית וניל איכותית
  • 2-3 כפות מייפל/ סילאן/ דבש
  • 2 כוסות קמח אגוז נמרי (טייגרנאטס)
  • 2 כפיות קנמון
  • כפית אבקת אפייה (רצוי ללא אלומיניום)
  • 2 כפות שמן קוקוס
  • כ-50 גרם שוקולד צ’יפס איכותיים

אופן ההכנה

מדליקים תנור ומחממים ל-180 מעלות.

משמנים קלות תבנית מאפינס עם שמן קוקוס/ חמאה/ גהי.

מערבבים את כל החומרים, למעט השוקולד צ’יפס, במעבד מזון לתערובת חלקה

מעבירים לקערה ומוסיפים את השוקולד צ’יפס בערבוב ידני. מחלקים את התערובת בתבנית המאפינס ומכניסים לתנור

אופים כרבע שעה ומוציאים כאשר קיסם שהוחדר למרכז מאפין יוצא נקי (זה יכול להשתנות מעט בין תנורים).

מוציאים מהתנור ומניחים למאפינס להתקרר, לפחות חצי שעה, לפני שמוצאים אותם מהתבניות

כדורי אנרגיה טייגרנאטס

כיף להכין כמות של כדורי אנרגיה ולשמור במקרר.הם יכולים לשמש קינוח, ארוחה בפני עצמה, משהו להביא לאירוח או להעניק לחברה שילדה.

כדורי האנרגיה הלאה הם מרוכזים ומכילים שפע רכיבים תזונתיים בכל ביס וגם משביעים ביותר

חומרים

  • 1.5 כוסות פתיתי קוקוס –או לחלופין- 1/2 כוס חמאת קוקוס
  • 1 כוס קמח טייגרנאטס
  • 15 תמרים
  • 2 כפות אבקת קקאו איכותית
  • כפית קנמון
  • אופציונלי: 2 כפות שמן קוקוס

אופן ההכנה

מניחים את פתיתי הקוקוס בבלנדר חזק (ויטמיקס, JTC ודומיהם) או במעבד מזון חזק ומעבדים עד לקבלת חמאת קוקוס.
מוסיפים את שאר המרכיבים ומעבדים עד לקבלת תערובת חלקה


בידיים יוצרים כדורים מהתערובת ומכניסים לקופסא שתשמר במקרר במשך מספר שבועות

חביתת טייגרנאטס

זוהי חביתה המשודרגת בקמח טייגרנאטס, מה שהופך אותה ליציבה יותר ומתאימה להכנת מעין לאפה/ פיתה הניתנת לגלגול ביחד עם עוד דברים בתוכה.

הרעיונות יכולים להיות מגוונים ביותר, כיד הדמיון

חומרים

  • 2 ביצים
  • 1 כף קמח טייגרנאטס
  • תבלינים אהובים: מלח, פלפל ועוד
  • ניתן להשתמש בתערובת ה”שניצלים פלוס”

אופן ההכנה

מערבבים היטב את כל המרכיבים ומטגנים על מחבת כחביתה עם חמאה/ גהי/ שמן זית/ שמן קוקוס

אפשר להכין מחביתה שכזו מעין לאפה ממולאת בממרחים ועוד ולגלגל אותה.

למשל: עם פסטו ומקלוני גזר

תערובת שניצלים פלוס

שניצל הוא מאכל אהוב על הרבה אנשים. אולם אכילת שניצל רגיל, אפילו בייתי, עם ציפוי המכיל פירורי לחם ו/או קמח אינה מתאימה לאנשים הנמנעים מגלוטן מבחירה או מכורח. 

תערובות נטולות גלוטן למיניהן עשויות להכיל חומרים מעובדים רבים שאינם מתאימים לאנשים שונים.

לכן יצרתי תערובת המבוססת על קמח הטייגר נאטס בה ניתן לעשות שימוש בהכנת שניצלים, קציצות מטוגנות, דגים, כרובית וירקות מטוגנים ועוד.

תערובת זו מתאימה בהחלט לנמנעים מגלוטן משלל סיבות.

אפשר לגוון בתבלינים לפי הטעם, ההעדפה וההכרח התזונתי וליצור תערובות שונות לצרכים השונים.

חומרים

  • כוס קמח אגוז נמרי
  • 2 כפות מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית אבקת שום (אפשר יותר)
  • 1/2 כפית פפריקה מעושנת

*** לעוקבים אחרי הפרוטוקול האוטואימוני AIP אפשר להחליף פלפל ופפריקה בעשבי תיבול למיניהם

אופן ההכנה

מערבבים ידנית את כל החומרים יחדיו ושומרים בכלי סגור במקרר למשך כמה ימים



כדי להכין שניצלים המשקיענים ישרו את פיסות חזה העוף במשרה (מרינדה) כמה שעות קודם לכן.
מנסיון, אפשר לוותר על השלב הזה, אם כי הוא בהחלט מוסיף לטעם ולעסיסיות של השניצלים.

בזמן טיגון השניצלים מניחים את תערובת הטייגרנאטס המתובלת בצלחת חצי עמוקה.

בצלחת מקבילה מניחים 2 ביצים מקושקשות מתובלות במלח, פלפל ובתבלינים שאהובים עליכם בהכנת שניצלים.

מחממים מחבת עם 1-2 כפות שמן קוקוס.

טובלים את השניצלים בצלחת הביצה ומעבירים לטבילה משני הצדדים לצלחת תערובת הטייגרנאטס.

מכניסים את השניצלים למחבת כשהשמן מתחמם ומטגנים כמה דקות מכל צד, עד שהשניצלים מוכנים

עושים כך עד שנגמרת ערימת השניצלים המיועדת

אפשר לאכול את השניצלים כשהם חמים ואפשר לשמור במקרר ואף להקפיא למועד מאוחר יותר

עוגיות אנרגיה

עוגיות אנרגיה טייגר נאטס ותמרים

מרכיבים:

  • 150 גרם קמח טייגר נאטס
  • 50 גרם תמרים מגולענים
  • 100 מ”ל מים
  • 50 גרם דבש
  • שמן זית

 אופן ההכנה:

טוחנים את התמרים מוסיפים את הדבש והמים עד קבלת מרקם דומה לריבה.

לנפות את קמח הטייגר נאטס לקערה ולהוסיף את ריבת התמרים. ערבב את הכל עד לקבלת תערובת אחידה.

מניחים את התערובת על נייר אפייה לא יותר מסנטימטר גובה, ואז לחתוך אותה לצורות של משולשים או ריבועים. טגן אותם בשמן זית.

אם אתם מעדיפים את העוגיות עם פחות שמן, ניתן לאפות אותם בתנור שחומם מראש ל 175 מעלות למשך 20 דקות.

לעוגיות המרובעות בתמונה הוספנו תמרים חתוכים, הוספנו אותם לאחר קבלת התערובת האחידה לפני הנחה על הנייר אפייה.

העוגיות הבהירות יותר בתמונה הן האפויות.

עוגת אגוז נמרי

עוגת אגוז נמרי

מרכיבים:

  • 4 ביצים
  • 200 גרם סוכר
  • 200 גרם קמח טייגר נאטס
  • קמצוץ קינמון, לימון מגורד ושוקולד מריר

אופן ההכנה:

מקציפים את החלבונים עם הסוכר, הקינמון והלימון מגורד (להשתמש בקליפת הלימון בלבד, כדי להימנע מטעם מריר).

מעבירים את הטייגר נאטס דרך מסננת, יש להוסיף בהדרגה את קמח הטייגר נאטס לתוך התערובת.

ברגע שהתערובת מוכנה (קומפקטית למדי במראה) להוסיף את החלמונים לתערובת במהירות סיבוב נמוכה של המיקסר.

מניחים את התערובת בתבנית משומנת מראש ולאפות בתנור שחומם מראש ב 175 מעלות צלזיוס במשך 30 דקות (לוודא עם קיסם יבש).

כאשר קר, לקחת את העוגה מהתבנית ולקשט עם שוקולד כהה.

עוגיות קינמון חומות

עוגיות קינמון חומות

חומרים
כוס קמח טייגר נאטס
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
כף קינמון (אפשר גם הל וג’ינג’ר טחונים)
1/2 כפית אבקת אפייה
כפית מייפל
כף תמצית וניל
*** אפשר לבדוק גם איך יתנהג עם ביצה

אופן ההכנה
במעבד מזון מערבלים הכל ביחד לתערובת אחידה.
משטחים כפות על נייר אפייה ואופים ב-180 מעלות למשך 7-10 דקות
מצננים היטב לפני הגשה. ניתן לשמור בכלי במקרר למשך שבוע.

נכתב על ידי:

ורד לב
נטורופתית N.D
יועצת הנקה מוסמכת IBCLC
052-8527755
מדרשת בן גוריון
הבלוג | “מה יש לצהריים
הקבוצה בפייסבוק | “המטבח הפתוח של ורד לב

עוגיות טייגר נאטס

עוגיות טייגר נאטס טבעוניות ופליאו ללא גלוטן וסוכר –

לעוגיות –
1 כוסות קמח טייגר נאט (מנופה) ¼
2 כפות ממתיק (דבש, סילאן, סוכר קוקוס)
כוס חמאה / שמן זית ¼
כפית סודה לשתיה ½
גרידת לימון לפי הטעם
מיץ מ 1/2 לימון

הכנה –
מחממים את התנור ל- 180 מעלות. מנפים את הקמח טייגר נאט לקערה שלא יהיו בו גושים. מערבבים את כל החומרים היבשים בנפרד ואת החומרים הרטובים בנפרד. מערבבים. יוצרים עוגיות ומניחים על נייר אפיה משומן. אופים בתנור 5-7 דקות בזהירות כי העוגיות עלולות להשרף בקלות. כשהעוגיות יוצאות מן התנור אפשר לזלף עליהם מיץ מ 1/2 לימון. לתת לעוגיות להתקרר לחלוטין לפני שאוכלים, אחרת הם יתפרקו בקלות.

© כל הזכויות שמורות לגלי רולוף הנדל (תזונה יצירתית)

פנקייק טייגר נאטס

פנקייק טייגר נאטס ללא גלוטן וסוכר –

לפנקייק –

3 ביצים אורגניות שלמות
4 כפות קמח טייגר נאטס (מנופה)
2 כפות קמח שקדים (שקדים טחונים לאבקה) או 2 כפות קמח קוקוס
1 כף דבש / סילאן
חתיכה יפה של דלעת מגורדת / קישוא מגורד

חלופה 2
מחליפים את הדלעת / קישוא ב בננה בשלה מעוכה (אפשר לוותר על תוספת הממתיק)
מוסיפים קינמון טחון

הכנה –
חשוב לנפות את קמח הטייגר נאטס במסננת דקה, זה יעשה את כל ההבדל ולא יגרום לפנקייק עם גושים. מערבבים את כל המרכיבים, הכי טוב זה להכין בלילה לפני ולתת לזה לשבת במקרר.
מטגנים במחברת חמה עם מעט מאד שמן קוקוס / חמאה, לא באמת צריך להוסיף שמן בין הבלילות.

כל הזכויות שמורות לגלי רולוף הנדל (תזונה יצירתית) ©