מאפינס בננה – שוקולד צ׳יפס

מאפינס טעימים וקלים להכנה.

יכולים להיות קינוח נפלא, מתאימים לילדים, לנמנעים מגלוטן, לפליאו.

אפשר לאכול עם חמאה או גבינת שמנת.

אפשר לשחק עם כמות הממתיק לפי הטעם.

אפשר גם להחליף את השוקולד צ’יפס בחמוציות/ צימוקים/ אגוזים ועוד.
אפשר להחליף את הבננה בכוס דלעת מבושלת מעוכה, בתפוחים מגורדים ועוד.

חומרים

  • 3 בננות בשלות
  • 2 ביצים
  • כפית תמצית וניל איכותית
  • 2-3 כפות מייפל/ סילאן/ דבש
  • 2 כוסות קמח אגוז נמרי (טייגרנאטס)
  • 2 כפיות קנמון
  • כפית אבקת אפייה (רצוי ללא אלומיניום)
  • 2 כפות שמן קוקוס
  • כ-50 גרם שוקולד צ’יפס איכותיים

אופן ההכנה

מדליקים תנור ומחממים ל-180 מעלות.

משמנים קלות תבנית מאפינס עם שמן קוקוס/ חמאה/ גהי.

מערבבים את כל החומרים, למעט השוקולד צ’יפס, במעבד מזון לתערובת חלקה

מעבירים לקערה ומוסיפים את השוקולד צ’יפס בערבוב ידני. מחלקים את התערובת בתבנית המאפינס ומכניסים לתנור

אופים כרבע שעה ומוציאים כאשר קיסם שהוחדר למרכז מאפין יוצא נקי (זה יכול להשתנות מעט בין תנורים).

מוציאים מהתנור ומניחים למאפינס להתקרר, לפחות חצי שעה, לפני שמוצאים אותם מהתבניות

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *